> Γιατί οι διακοπές είναι σημαντικές; 13 Αυγούστου 2018

Οι διακοπές ιδίως οι Καλοκαιρινές διακοπές που συνήθως είναι και οι μεγαλύτερες μέσα στην χρονιά, είναι τόσο σημαντικές όσο είναι και ο ύπνος για τον οργανισμό μας.

Είναι γνωστό πως το χρόνιο άγχος αφαιρεί κατά ένα μεγάλο βαθμό την ικανότητα του σώματος μας να αντιστέκεται στις μολύνσεις και να διατηρεί τις ζωτικές λειτουργίες ακόμη και την ικανότητα αποφυγής τραυματισμών. 

Όταν είμαστε στριμωγμένοι και κουρασμένοι, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουμε, η αρτηριακή μας πίεση συνήθως ανεβαίνει και είναι πιο πιθανό να έχουμε ένα ατύχημα. 
Ο ύπνος μας θα είναι δύσκολος, δεν θα αφομοιώνουμε επίσης το φαγητό σας και ακόμη και το γενετικό υλικό στα κύτταρα του σώματός μας μπορεί να αρχίσει να μεταβάλλεται με αρνητικό τρόπο. Πνευματικά, δεν γινόμαστε μόνο πιο ευερέθιστοι, καταθλιπτικοί και ανήσυχοι, αλλά η μνήμη μας θα γίνει χειρότερη και θα παίρνουμε λιγότερες αποφάσεις. 

Θα είναι επίσης λιγότερο διασκεδαστικό το να βρίσκεται κάποιος μαζί μας, προκαλώντας μας να είμαστε περισσότερο απομονωμένοι, μοναχικοί και καταθλιπτικοί.
Έτσι λοιπόν το να παίρνουμε χρόνο μακριά από όλα όσα μας αγχώνουν είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική ευεξία μας. Όπως ο ύπνος μας βοηθά να θεραπευτούμε, οι διακοπές μας μπορούν να μας βοηθήσουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο γιατί τελικά οι διακοπές κάνουν τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους.

Απλά σκεφτείτε πώς αισθανόμαστε ένα απόγευμα Παρασκευής πριν από ένα μακρύ Σαββατοκύριακο. Δεν αισθανόμαστε ενθουσιασμένοι για το διάλειμμα που πρόκειται να έχουμε; 
Στην πραγματικότητα, οι έρευνες δείχνουν ότι μετά από διακοπές, οι εργαζόμενοι αισθάνονται λιγότερο πιεσμένοι και περισσότερο αναζωογονημένοι. 

Οπότε ακόμη κι αν δεν μπορείτε να κάνετε κανονικές διακοπές καλό είναι να προσπαθήσετε όσο μπορείτε να πάρετε απόσταση από την καθημερινότητα που σας αγχώνει ακόμη και για λίγες ημέρες.

Αυτή η απόσταση, αυτή η έστω και μικρή διακοπή θα σας χαρίσει πολλά περισσότερα από όσα μπορείτε να φανταστείτε!

Οπότε φέτος και πάλι όπως και πέρσι τέτοιον καιρό, παίρνουμε απόσταση.Οι Κύκλοι Ζωής επίσης παίρνουν απόσταση και "διακοπάρουν" από την καθημερινότητα και την ρουτίνα. Σε λίγο καιρό πάλι εδώ μαζί σας ανανεωμένοι και φρέσκοι, με νέα ενέργεια και νέες ιδέες. 


Μέχρι τότε ευχόμαστε να γεμίσετε τα μάτια σας με εικόνες, την ψυχή σας με χαρά και το σώμα σας με αισθήσεις. Καλές διακοπές Κύκλοι!

Παλαιότερες
αναρτήσεις
202020182016201520142013