> Απολογισμός εγαστηρίου Δημιουργικής Γραφής. 14 Μαϊου 2015

Πριν δυο εβδομάδες οι Κύκλοι φιλοξένησαν ένα τριήμεροένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής που πραγματοποιήθηκε από τον Συγγραφέα Βαγγέλη Προβιά.
Ηταν μια εξαιρετική εμπειρία από κάθε άποψη. Ο χώρος Ανοιξιάτικος κι όμορφος μέσα στην απλότητα του. Ανθρωποι σκόρπιοι παντού στα παγκάκια στα γρασίδια, να λιάζονται και να μοιράζονται.


Μα για εμένα το πιο σημαντικό ήταν όλο αυτό το συναίσθημα καθώς ο χώρος μεταμορφώθηκε και ήταν σαν να άκουγα όλες αυτές τις σκέψεις, όλα τα συναισθήματα των ανθρώπων, να γίνονται λέξεις και να καταγράφονται στο χαρτί δημιουργώντας ήρωες, πλοκές, ιστορίες γεμάτες δράση, ζωές σπαταλημένες, παραμύθια, ιστορίες από την καθημερινότητα, έρωτες....
Όλες αυτές οι ιστορίες είναι μέσα μας και βγαίνουν μέσα από την δικής μας ζωή από τα δικά μας όνειρα και τις δικές μας εμπειρίες.


Ο Βαγγέλης Προβιάς ειδικός στην εκπαίδευση της συγγραφικής τέχνης με μαεστρία οδήγησε τους επίδοξους συγγραφείς εκεί.Εκεί όπου είναι κρυμμένη καλά κάθε λέξη, κάθε συναίσθημα...Κατευθείαν στην πηγή.
Κι ήταν αυτό τόσο έντονο για κάποιους που υπήρχαν δάκρυα και βουρκωμένα μάτια ή έντονα ξεσπάσματα και γέλια, όπως ακριβώς και σε μια θεραπευτική διαδρομή! Η αγαπημένη μου καθηγήτρια κι υπέροχη αφηγηματική θεραπεύτρια Alida Gersie, μου το είχε πει καθαρά..."κάθε ιστορία που δεν λέμε, μπορεί να γίνει φίδι και να μας πνίξει"...
Οι ιστορίες λοιπόν είναι για να λέγονται! Για αυτό και στην θεραπεία μέσω της Τέχνης οι ιστορίες, τα παραμύθια και οι μύθοι δεν είναι απλά διασκέδαση, είναι θεραπευτικό εργαλείο!


Με αφορμή όλο αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα λοιπόν αποφασίσαμε με τον Βαγγέλη Προβιά πως αυτό το Καλοκαίρι στους Κύκλους Ζωής θα συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι με ένα ακόμη εργαστήρι που θα εξερευνά το πως τα εργαλεία της δημιουργικής γραφής βοηθούν την αυτογνωσία...

Οπότε μείνετε συντονισμένοι γιατί θα υπάρξει και συνέχεια. Ναι! Θα τολμήσουμε. Θα μπούμε ακόμη βαθύτερα!

Παλαιότερες
αναρτήσεις
202020182016201520142013