> Είμαστε Μαζί! 16 Μαρτίου 2020

Οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες και παράξενες και το πιο σημαντικό είναι το να μπορούμε να νιώθουμε "μαζί". Η μοναξιά μας κάνει να βιώνουμε τα πάντα με μεγαλύτερη ένταση και να νιώθουμε περισσότερο ευάλωτοι.

Σε όλο αυτό λοιπόν είμαστε μαζί! Οι Κύκλοι Ζωής όπως είναι λογικό έχουν επίσης διαφοροποιήσει τον τρόπο προσέγγισης και υποστήριξης και αν μη τι άλλο, αυτή η νέα συνθήκη θα μας βοηθήσει να γίνουμε περισσότερο ευέλικτοι στον τρόπο προσέγγισης μας.
Έτσι οι ομάδες θα ξεχάσουν για λίγο την συνεύρεση στο μικρό μας σπιτάκι πάνω σε μαξιλάρες και αγκαλιές και θα συνεχίσουν την αλληλοϋποστήριξη και την αλληλοβοήθεια μέσα από ιντερνετικές ομαδικές πλατφόρμες επικοινωνίας. Κάτι που σίγουρα μας ξεβολεύει αλλά από την άλλη μας βοηθά να διατηρήσουμε την αναγκαία απόσταση ασφαλείας χωρίς να χάσουμε την σημαντική για όλους επαφή και αίσθηση υποστήριξης.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις ατομικές μας συναντήσεις που θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Έτσι κι αλλιώς με ανθρώπους που ζούσαν στο εξωτερικό ή σε πόλεις μακρινές οι συναντήσεις μας είχαν αυτό το χαρακτήρα. Για όσο καιρό χρειαστεί λοιπόν έτσι θα πραγματοποιούνται και οι λοιπές συναντήσεις. Αποκλειστικά ιντερνετικά ή τηλεφωνικά για όσους δεν έχουν ιντερνετικά μέσα.

Δεν αλλάζει τίποτα λοιπόν παρά μόνον ο τρόπος. Κι ίσως όλη αυτή η νέα συνθήκη μας βοηθήσει να γίνουμε περισσότερο ευέλικτοι και να βρούμε νέα μέσα αλληλοβοήθειας χωρίς τους προφανείς τρόπους. Ευκαιρία λοιπόν να γίνουμε πιο δημιουργικοί και να χρησιμοποιήσουμε την φαντασία μας, χωρίς να χρειαστεί να απομονωθούμε και να κλειστούμε στον εαυτό μας.

Οι Κύκλοι Ζωής είναι εδώ και θα συνεχίσουν να είναι εδώ με εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης. Το μικρό Χομπιτόσπιτο σας, θα παραμείνει εκεί, με την Άνοιξη να το περιβάλει περιμένοντας όλους εσάς που είστε η ψυχή του, όταν έρθει η ώρα, να το γεμίσετε και πάλι με το γέλιο, τη χαρά , τα δάκρυα και την απίθανη ενέργεια σας.
Ως τότε, θα κρατάμε αποκλειστικά ιντερνετική συντροφιά.

Αγαπημένοι Κύκλοι, να θυμάστε. Δεν είμαστε μόνοι!
Ας ενεργοποιήσουμε τους τρόπους επαφής και ενσυναίσθησης με τους οποίους έχουμε ήδη εκπαιδευτεί, μέσα από τις ομάδες και κοινές συναντήσεις μας .
Τώρα περισσότερο από ποτέ, είμαστε στον Κύκλο. Νιώθουμε να Ανήκουμε!!!
Μαζί σε όλα λοιπόν. Μαζί και σε αυτό! Δεν σταματά η αλληλοϋποστήριξη και η επαφή τους ενός με τον άλλο. Η τεχνολογία μας βοηθά, ας την χρησιμοποιήσουμε!
Αλλάζει ο τρόπος μα όχι η ουσία.

ΟΙ Κύκλοι Ζωής ήταν και είναι εδώ! Γιατί όπως ειπώθηκε και σε ένα γνωστό χολιγουντιανό έργο « Μόνοι επιβιώνουμε. Μαζί ζούμε!»
Δεν μας νοιάζει μόνο να επιβιώσουμε λοιπόν. Μας νοιάζει να ζήσουμε.
Ας μην σταματήσουμε να Ζούμε Κύκλοι. Ας μην σταματήσουμε να μοιραζόμαστε. Ας μην ενισχύσουμε την αίσθηση μοναξιάς, με φόβο! Ας μην σταματήσουμε να κρατάμε τον Κύκλο ζωντανό!

Θυμηθείτε «Κι αυτό, θα περάσει»….

Παλαιότερες
αναρτήσεις
202020182016201520142013