> Το σώμα μου.Ένα ταξίδι προς τα μέσα 29 Μαρτίου 2016

Το σώμα μας είναι η επαφή μας με τον κόσμο. Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα πάντα, κάθε συναίσθημα, κάθε ήχο, κάθε εικόνα, περνούν μέσα από το σώμα μας. Εκείνο παίρνει κάθε ερέθισμα και το μεταφράζει...

Το σώμα μας είναι το παράθυρο, το μέσο.Το καράβι που θα μας οδηγήσει παντού σε αυτό τον κόσμο που ζούμε. Μα πόσες φορές βλέπουμε αυτό το σώμα από μέσα; Πόσες φορές ακούμε τις ανάγκες του; Πόσες φορές σεβόμαστε τα μηνύματα του;

Το σώμα μας είναι η πύλη των αισθήσεων μας, αυτή που μας μεταφέρει κάθε πληροφορία, για το πως αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, τα συναισθήματα, κάθε αίσθηση.

Το σώμα έχει κάθε πληροφορία καταγεγραμμένη και κάθε μας κύτταρο, κρατάει κάθε μνήμη. 
Κάθε γεύση, κάθε μυρωδιά, κάθε εικόνα, ότι μας άγγιξε, ότι μας πόνεσε, ότι μας χάρισε χαρά, ότι μας έκανε να γελάσουμε, να κλάψουμε, να αγαπήσουμε, να νιώσουμε.

Το σώμα έχει μέσα του καλά κρυμμένη κάθε μνήμη που το μυαλό αδυνατεί να ανακινήσει. Το σώμα νιώθει και το σώμα μιλά, με αρρώστιες, με ατυχήματα, με συμπτώματα!

Κρατώντας το σε λήθαργο, μην αφήνοντας το να εκφραστεί στερούμε από τον εαυτό μας υπέροχη, χρήσιμη γνώση...
Αυτή τη γνώση ήρθαν να συναντήσουν το περασμένο βράδυ Παρασκευής, όλοι όσοι πήραν μέρος στο βιωματικό σεμινάριο με θέμα το σώμα. 
Ταξίδεψαν προς τα μέσα και ανακίνησαν κρυμμένες θύμησες και ξεχασμένες αισθήσεις. Κλάμα, γέλιο, ανακούφιση, συνειδητοποίηση, σύνδεση.
Κανένα εσωτερικό ταξίδι, δεν γίνεται άσκοπα. 
Η επούλωση...συναισθηματική ή σωματική είναι υπόθεση εξαιρετικά προσωπική...

Είναι πελώριο να συνειδητοποιήσουμε την δύναμη που κουβαλάμε μέσα μας και να ενεργοποιήσουμε τους μηχανισμούς αυτοάμυνας μας...

Γιατί το σώμα νιώθει.Το σώμα μιλάει, ενημερώνει, προειδοποιεί...Το σώμα κρατάει τις μνήμες του...

Παλαιότερες
αναρτήσεις
2023202020182016201520142013