Η Φύση είναι η αρχή όλων μας. Κοντά της οι αισθήσεις αμβλύνονται. Η ακοή κι η όραση, οξύνονται. Η αίσθηση του αέρα στο πρόσωπο, ο ήχος των κλαδιών που κινούνται απαλά, τα πουλιά, οι στάλες τις βροχής και η μυρωδιά της γης. Το σώμα ξυπνά, αρχίζει και θυμάται, νιώθει  πιο έντονα, ενώ  ταυτόχρονα, χαλαρώνει γυρνώντας στη βάση του…
Τη βάση όλων.

Οι Κύκλοι Ζωής δεν θα μπορούσαν να βρίσκονται μακριά από την βάση αυτή. Δημιουργήθηκαν σε ένα μικρό ηλιόλουστο σπίτι μέσα σε ένα ελαιώνα, με έναν μεγάλο κέδρο για ορόσημο και πολλά δέντρα τριγύρω. Σε έναν χώρο απόλυτης ηρεμίας και ασφάλειας.

Οι συναντήσεις γίνονται μέσα κι έξω από το σπίτι καθώς στόχος είναι να βγούμε από τα κλειστά πλαίσια των τοίχων, να νιώσουμε την ελευθερία των στοιχείων της φύσης, να γευτούμε, να μυρίσουμε, να περπατήσουμε, να αγγίξουμε τα δέντρα, να κάνουμε ασκήσεις  χαλάρωσης  ακούγοντας τα πουλιά και τον άνεμο.

Ο χώρος χαρακτηρίζεται από απλότητα. Είναι απομονωμένος κι ανεξάρτητος και η αίσθηση της ηρεμίας καταφέρνει να  χαλαρώσει τις αισθήσεις, απομακρύνοντας το μυαλό από τις έντονες συνθήκες της καθημερινότητας.

Στόχος είναι οι Κύκλοι Ζωής να προσφέρουν μια εμπειρία απόδρασης, μια αίσθηση εκδρομής και προσωπικής απομόνωσης.