Έχοντας κάνει μια περιπετειώδη διαδρομή  βρίσκομαι σε ένα ακόμη σταυροδρόμι, εδώ στους Κύκλους Ζωής.

Έχω κάνει σπουδές στον τομέα Κοινωνικών και Συμπεριφορικών Επιστημών με εξειδίκευση στην Ψυχολογία και εκπαίδευση στο Ψυχόδραμα, ενώ παράλληλα υπήρξα βοηθός σκηνοθέτη στο πλευρό του Γιώργου Ιορδανίδη, σε ένα θεατρικό εργαστήρι, ανεβάζοντας μαζί του δύο θεατρικές παραστάσεις. 

Αυτή η εμπειρία ήταν καταλυτική και η αγάπη μου για το θέατρο με οδήγησε στην Αγγλία όπου έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στην Δραματοθεραπεία, δίνοντας μου την δυνατότητα να επικεντρωθώ στην Θεραπεία της Τέχνης που με εκφράζει ιδιαίτερα. Μέσα από την Τέχνη βρήκα τον τρόπο να επικεντρωθώ στον τομέα που με ενδιέφερε, επιλέγοντας την ειδικότητα μου στην υποστηρικτική δράση της Δραματοθεραπείας σε θέματα πένθους.

Αγαπώ τους ανθρώπους και τις ιδιαιτερότητες τους. Έχω εργασθεί, στο εξωτερικό και στην χώρα μας, σε Νοσοκομεία, σε Ψυχιατρικές Μονάδες, σε οίκους ευγηρίας, σε Ειδικά Προγράμματα εφήβων, σε Κέντρα για άτομα με ειδικές ανάγκες, προσπαθώντας να αντλήσω εμπειρίες και εικόνες διαφορετικές και χρήσιμες, για τη ζωή και το επάγγελμα μου. 

Κατέληξα στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) όπου  εκπαιδεύτηκα κι εργάσθηκα συνολικά πάνω από 16 χρόνια. Τα πρώτα 3 χρόνια ως Θεραπευτικό προσωπικό και  πάνω από 13 χρόνια ως Διευθύντρια σε διάφορες Μονάδες, όπως το Ειδικό Πρόγραμμα Εξαρτημένων Μητέρων με τα ανήλικα παιδιά τους, το Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης Αποφυλακισμένων, το Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης, το Ανοιχτό Θεραπευτικό Πρόγραμμα. 

Το αποκορύφωμα της εμπειρίας μου, θεωρώ ότι είναι η θέση μου ως Διευθύντρια της Θεραπευτικής Κοινότητας ΙΘΑΚΗ για 6 χρόνια, που μου χάρισε στιγμές πελώριας δύναμης και  μια ανεκτίμητη αίσθηση αγάπης για τη ζωή, για τον άνθρωπο και τις δυνατότητες του.

Μέσα από την εργασία μου κατάφερα να συνεχίσω την εκπαίδευση μου στις εξαρτήσεις, κάνοντας μετεκπαιδεύσεις και αποκτώντας μεγάλη εμπειρία σε ομάδες Διαχείρισης Κρίσεων, Θλίψης και Πένθους.
Έχω εκπαιδευτεί στην Συμβουλευτική Τοξικοεξάρτησης και στην Συστημική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας και συνεχίζω να εκπαιδεύομαι και να εργάζομαι κάνοντας ομάδες αυτογνωσίας, υποστήριξης και προσωπικής ανάπτυξης σε χώρους συνεργατών και τώρα πια στον χώρο των Κύκλων Ζωής. 

Τα τελευταία χρόνια έχω επικεντρωθεί σε ομιλίες, βιωματικές συναντήσεις ομάδων και την συγγραφή.

Δουλεύω ατομικά και ομαδικά, μα πιστεύω στην δύναμη της ομάδας και της αυτοβοήθειας και εργάζομαι με αυτόν τον στόχο. Την αυτοδυναμία την ενδυνάμωση και την συνεργασία των ατόμων μέσα στις  Θεραπευτικές ομάδες.


Είμαι η Κατερίνα Χλωροκώστα
και θα είναι χαρά μου να γνωριστούμε.